PC speakers

Als je een film kijkt op je PC of naar muziek luistert, dan merk je al snel dat de ingebouwde PC speakers nauwelijks de lage bastonen weergeven. Ook het idee van ruimtelijkheid (de galm) gaat vaak verloren. Het probleem is niet je laptop of PC, maar de kleine luidsprekertjes die niet in staat zijn om dit geluid op een hoog volume weer te. Een (als voorbeeld) losse PC speaker Logitech kopen en deze op je PC aan te sluiten, is de eenvoudigste oplossing. Je zult onmiddellijk een grote verbetering waarnemen van zowel het volume als van de kwaliteit van de het weergeven geluid. Bestel vandaag je computer speakers en je hebt hem morgen al in huis.

Een beter geluid een PC speaker set

Ben je niet tevreden met het geluid dat uit de standaard speakers van je PC of laptop komt? Dan is er een eenvoudige oplossing om het geluid meer volume, meer bas en meer kwaliteit te geven. De PC speaker is daarvoor de oplossing. Met de computer speaker kun je genieten van een goed geluid bij het afspelen van muziek, het kijken naar filmpjes en het spelen van computer games. Er zijn verschillende types PC speakers in verschillende prijsklasses en uitvoeringen. De eenvoudigste PC speaker set bestaat uit twee boxjes die je aan weerszijden van je monitor opstelt. Deze computer speaker set wordt een 2.0 systeem genoemd, er zijn namelijk twee kanalen en geen (nul) afzonderlijk bassysteem. Het vermogen van deze PC speakers ligt tussen circa 2 en 5 Watt. Dit is ruim voldoende voor normaal gebruik. Stel je hogere eisen aan de basweergave van de PC speaker, dan kun je kiezen voor een 2.1 systeem. Deze computer speaker set bestaat uit drie boxen. Twee kleine boxen voor het linker en het rechter stereokanaal en een derde grotere box met een subwoofer voor een sterk verbeterde basweergave. Deze PC speaker heeft een hoger vermogen om met name de bastonen goed uit te laten komen.

PC speaker voeding

Voor de elektrische voeding van de computer speaker bestaan twee systemen. De voeding van de computer speaker wordt of via USB of via netspanning verzorgd. USB voeding is populair bij de kleinere PC speaker en eenvoudig in gebruik. Steek de USB stekker in een vrije USB aansluiting van de PC of laptop en de PC of laptop voorziet de PC speaker van energie. Je kunt je computer speaker samen met je laptop eenvoudig overal mee naar toe nemen zonder dat je een externe voeding nodig hebt. Het nadeel van USB voeding is het beperkte vermogen. Een standaard USB aansluiting van een PC of laptop kan maximaal 5 Watt energie aan je PC speaker leveren. Een USB 2 ampère adapter kan maximaal 10 Watt leveren. USB voeding kan dus alleen voor PC speakers met een laag vermogen gebruikt worden. PC speakers met een vermogen van meer dan 10 Watt zullen daarom altijd een netspanningsvoeding hebben. Voor netspanningsvoeding zijn twee uitvoeringen mogelijk. Dat is ten eerste de voeding via een adapter die de netspanning omzet in laagspanning en via een voedingskabeltje doorgeeft aan de PC speaker. De andere mogelijkheid is een netspanningskabel die direct de PC speaker voedt.

Een PC luidspreker set aansluiten

Een 2.0 PC speaker set bestaat uit twee boxen. Hoewel er ook andere (passieve en volledig actieve) speakers bestaan, beschrijven we hierna het meest voorkomende setje. De eerste box is de passieve box zonder ingebouwde versterker en de tweede box is de active box met ingebouwde versterker. Je neemt de computer speaker op de volgende manier in gebruik. De passieve box heeft één aansluitkabel. Sluit deze kabel aan op de active box. Je kunt in de gebruiksaanwijzing nagaan welke aansluiting je moet gebruiken. Een 2.1 speaker set bestaat uit 3 boxen. Twee kleine boxen voor het linker en rechter stereo kanaal en een subwoofer box voor de lage tonen. Afhankelijk van het type speaker, zit de audio versterker in de subwoofer of in een van de twee kleine boxen. Verbind de boxen door de passieve boxen met de aansluitkabeltjes op de box met de ingebouwde versterker aan te sluiten. Let ook op dat je de box die met L is gemerkt aan de linker kant van je monitor zet en de box die met R aan de rechterkant zet. Op die manier hoor je geluid dat in een film of spel van links komt ook werkelijk van links komen.

De speaker op PC of laptop aansluiten

Afhankelijk van de speakerset PC zijn er meer mogelijkheden om de set op je PC of laptop aan te sluiten. De eerste optie is een kabeltje met een groene 3,5 stereo jack die je in de audio uitgang van de PC of laptop steekt. Op een PC kun je de audio uitgang herkennen aan de groene ring rond de aansluiting. De tweede optie is een 3,5 mm aansluitbus op de computer speaker. Gebruik het meegeleverde kabeltje dat aan beide zijden een (groene) 3,5 mm stereo jack heeft. Steek de ene jack in de active speaker en de andere jack in de audio uitgang van de PC of laptop. De derde mogelijkheid is twee RCA of tulp busjes. Gebruik de meegeleverde kabel met aan de ene kant de twee RCA plugjes en aan de andere kant de 3,5 mm jack om de PC speaker op je PC of laptop aan te sluiten. Na het aansluiten van alle kabels en van de voeding ben je klaar voor het in gebruik nemen van je nieuwe PC speakers. Schakel de PC speaker set aan. Start filmpje of muziek, als alles goed aangesloten is hoor je nu geluid uit je nieuwe PC speakers.

Vragen en advies

Heb je vragen over een van onze producten zoals PC speakers? Wens je nader advies bij het kiezen of heb je een meer technische vraag over een PC speaker? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links