Mini speakers

De vraag naar handige en makkelijk te transporteren mini speakers is de laatste jaren flink toegenomen. Sinds de introductie van de iPod in 2001 - en later de smartphone - is de manier waarop (en de plekken waar) we naar muziek luisteren totaal veranderd. Tegenwoordig hebben we de mogelijkheid om onze gehele muziekcollectie overal mee naartoe te nemen. Een mini speaker in combinatie met een mp3-speler of smartphone maken het mogelijk om waar je maar wilt met elkaar muziek te luisteren. De speakers in een klein en compact formaat zijn eenvoudig mee te nemen. Deze eigenschap is dan ook het grootste voordeel van een mini speaker.

Eenvoudig mee te nemen mini speaker

Mensen die al wat ouder zijn en het tijdperk van de cassettebandjes en cd’s nog mee hebben gemaakt, zullen zich ook vast nog de boom box of gettoblaster herinneren. Dit waren grote draagbare cassetterecorders die mensen overal mee naartoe konden nemen om in het bijzijn van elkaar muziek te luisteren. Ging je bijvoorbeeld met een groepje vrienden in de zomer naar het zwembad, dan nam er altijd wel iemand een boom box, volgeladen met tot wel 8 grote batterijen, mee om tijdens het zonnen de muziek op een cassettebandje luid af te spelen. Naar de maatstaven van vandaag wordt een boom box niet echt meer als draagbaar beschouwd. Tegenwoordig hebben we namelijk mini speakers die je makkelijk met je telefoon of mp3-speler kunt verbinden om hetzelfde resultaat tot stand te brengen. Een mini speaker is vele malen eenvoudiger om mee te nemen dan de gettoblasters van vroeger. Haal simpelweg je telefoon tevoorschijn, plug een audiokabel in beide apparaten en je bent klaar om muziek hardop ten gehore te brengen. De mini speaker is zo klein dat je deze eenvoudig zo goed als overal mee naartoe kan nemen en gebruiken.

Redenen om een mini speaker te kopen

De voornaamste reden voor een mini speaker kopen is dat deze eenvoudig mee te nemen is. In de tijd van mp3-spelers en smartphones zijn we natuurlijk al gewend om onze muziek altijd bij ons te hebben. De songs kunnen we als digitale bestanden opslaan of als je toegang hebt tot het internet dan kan je tevens via een smartphone gebruikmaken van een streamingdienst om naar muziek te luisteren. In de meeste gevallen doen we dat met een koptelefoon op, maar wat als je met een groep vrienden bij elkaar zit en graag de muziek hardop wilt afspelen. Op die momenten komt een mini speaker goed van pas. Deze speaker is zo klein dat je hem makkelijk in een zak van je jas of rugzak kunt steken en simpelweg tevoorschijn haalt als een moment zich voordoet waarop je graag de audio op je telefoon luid ten gehore wilt brengen. Dit kan ook door het volume van de luidsprekers op je smartphone zo hoog mogelijk te zetten, maar met een mini speaker geniet je van een veel betere geluidskwaliteit, een hoger volume en groter bereik.

Aansluiting via 3.5 mm Jack, USB of bluetooth

De mini speakers in ons assortiment kunnen op verschillende manieren aangesloten worden op je smartphone of mp3-speler. De manieren waarop dit mogelijk is staan vermeld in de specificaties van de producten. Onder de noemer audio ingang staat bijvoorbeeld of het geluid overgedragen kan worden via 3.5 mm jack, USB of bluetooth. Een 3.5 mm jack aansluiting is zeer gemakkelijk te gebruiken. De stekker plug je eenvoudig in de audio uitgang van je muziekspeler waar ook een koptelefoon ingeplugd wordt. Het type mini speaker met enkel deze aansluiting is vaak het goedkoopste. De mogelijkheid om de audio ingang met een mini-USB kabel aan te sluiten, betekent in de meeste gevallen dat in de speaker ook een geluidskaart ingebouwd is die zelf mp3-bestanden kan uitlezen en afspelen. Als laatste is er nog de mogelijkheid om de overdracht van audio naar de mini speaker met bluetooth te regelen. Hierbij worden geen kabels aangesloten, met bluetooth wordt draadloos een audiosignaal overgebracht.

Goede geluidskwaliteit uit een kleine speaker

Een mini speaker is dermate klein dat veel mensen zich af zullen vragen of je wel een goede geluidskwaliteit kunt verwachten uit de kleine speaker. Uiteraard zal het volume en de kwaliteit van het geluid nooit zo goed zijn als van een grote luidspreker, speakerset of inbouwspeaker die allemaal ook via onze webshop verkrijgbaar zijn. Toch zal je verbaasd zijn over de geluidskwaliteit die een mini speaker kan produceren die zo klein is dat deze in je hand past. Dit is vooral verrassend omdat in de meeste gevallen het slechts om een enkele speaker gaat die de geluiden in het volledige hoorbare spectrum van een mens (20 Hz tot 20 kHz) voor zijn rekening neemt. Enkele vernuftige fabrikanten hebben het echter ook voor elkaar gekregen om een mini speaker soundbar te maken waarin tweeters en woofers geplaatst zijn en soms ook nog een ingebouwde subwoofer voor de lage bastonen. De goede geluidskwaliteit en zeker ook het volume van deze kleine mini speaker zal je zeker overtuigen.

Aparte categorie mini speakers met bluetooth

In de paragraaf met uitleg over de verschillende type aansluitingen voor de audio ingang, heb je al kunnen lezen over de mogelijkheid om een mini speaker draadloos aan te sluiten met behulp van bluetooth. Deze technologie is zelfs noodzakelijk als je een moderne smartphone hebt waar de 3.5 mm jack aansluiting niet meer gebruikt wordt. Heb je bijvoorbeeld een iPhone 7, dan moet je een mini bluetooth speaker hebben om het gebruik van onhandige adapters te vermijden. Bekijk je het assortiment mini speakers op deze pagina, dan zal je opvallen dat veel producten niet zijn uitgerust met bluetooth technologie. Dit wil niet zeggen dat wij geen speakers met bluetooth verkopen. Bluetooth is de audio aansluiting van de toekomst en de draadloze manier waarop een speaker aangesloten kan worden is zelfs zo populair, dat onze website een aparte categorie heeft voor mini speakers met bluetooth. Je moet in deze categorie wel goed de afmetingen in de specificaties bekijken, want niet alle bluetooth speakers in het assortiment kunnen nog als mini speaker beschouwd worden. Uiteraard ligt dat ook aan de persoonlijke beleving en aan wat je met de mini speaker wil doen.

Vragen en advies

Heb je vragen over een van onze producten zoals een mini speaker of andere speaker. Wens je nader advies bij het kiezen of heb je een meer technische vraag over een speaker of geluidssysteem? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links