Visaton - DL8 - Inbouw speaker - 10 W

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

Inbouw speaker Visaton DL8

Bij luidsprekers wordt soms gedacht aan grote apparaten, maar bepaalde inbouwspeakers worden steeds kleiner. De inbouw speaker Visaton DL8 is een goed voorbeeld hiervan. Met een diameter van nog geen 11 centimeter (105 mm) is het toestel nauwelijks meer te zien in bijvoorbeeld je plafond of in je muur. Toch wordt er een goed geluid geproduceerd door de luidspreker. De Inbouw speaker Visaton DL8 beschikt over een frequentiebereik dat loopt van 90 Hz tot maximaal 18 kHz. Dat maakt dit apparaat een echte allrounder, geschikt voor het afspelen van muziek en spraak. De impedantie (weerstand) van dit Duitse luidsprekertje is 8 Ohm. Weerstanden van luidsprekers en versterker moeten op elkaar afgestemd zijn.

Afmetingen en design

Door zijn kleine formaat is dit model ook geschikt voor toepassing in grote ruimtes, waar je vaak gebruikmaakt van meerdere exemplaren. Door de inbouwdiepte van slechts 38 mm past hij in bijna elke ruimte. Het toestel kan ook op de muur worden geplaatst, alleen moet er dan wel een extra frame worden gebruikt. Het product is volledig wit vormgegeven, waardoor hij goed matcht met meerdere soorten inrichtingen. Het design is verder simpel en minimalistisch. Dit maakt het voor Visaton ook makkelijker om het apparaat stofvrij en spatwaterdicht te maken. De gehele buitenkant is voorzien van een coating die water afstoot, en ook de draden zijn beschermd tegen vuil. Door deze eigenschappen is deze luidspreker geschikt voor badkamers en andere vochtige ruimtes.

Vermogen en volume

De DL8 heeft een maximaal vermogen van 10 watt en dat lijkt een stuk minder (hard) dan andere inbouwspeakers. Toch kan er nog 90 dB worden gegenereerd door deze luidspreker. Dat komt doordat de luidspreker erg efficiënt is in zijn manier van het omzetten van energie. Dit scheelt in feite ook bij het stroomverbruik. Als het volume toch nog te weinig is voor de ruimte en/of situatie waar je hem wil toepassen, kun je er ook voor kiezen om meerdere exemplaren aan te schaffen. Deze kun je met elkaar verbinden in een compleet systeem zodat het volume ook in een grotere ruimte wordt versterkt.

Specificaties
Meer over Visaton - DL8 - Inbouw speaker - 10 W (Productcode: 2562321410.5203)
 Inbouw speaker
 Merk
Visaton
 Frequentiebereik
90 Hz - 18 kHz
 RMS Vermogen
10 W
 Beschermingsgraad
Stofvrij / Spatwaterdicht
 Impedantie
8 Ω
 Inbouwdiepte
38 mm
 Kleur
Wit
 Speaker diameter
105 Ø
 Toepassing
Badkamer
 Type
DL8
 Zaagmaat
81 Ø
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links