Rockbox speakers

Een Rockbox speaker is een speaker, een gadget en een decorstuk voor je interieur in één. Dit is misschien ook wel de reden waarom de speakers van dit merk zo populair zijn. Naast het opvallende design hebben ze namelijk ook veel te bieden op het gebied van geluidskwaliteit en vooral gebruiksgemak. Deze zaken zijn belangrijke elementen bij de aanschaf van een dergelijke speaker. Om die reden is het dus goed om eens op een rijtje te zetten wat precies de voordelen van de Rockbox speaker zijn.

Wie zal een Rockbox speaker aanschaffen?

Het aanschaffen van een Rockbox speaker kan voor twee verschillende doelgroepen interessant zijn. In de eerste plaats gaat het dan natuurlijk om de liefhebbers van goede muziek en zuiver (film)geluid. Goed geluid is immers niet zomaar vanzelfsprekend. Daarvoor is in ieder geval een speaker van goede kwaliteit nodig. Ook is er veel aandacht besteed aan de techniek in de apparatuur. Elke Rockbox speaker biedt hierdoor een aantal extra voordelen. Zo is er bijvoorbeeld geen draad meer nodig om deze aan te sluiten. De bluetoothtechniek zorgt hiervoor, dit is vooral handig voor de manier waarop je de speaker wilt gebruiken. Het verplaatsen of meenemen gaat immers op die wijze een flink stuk gemakkelijker. Dit is een belangrijk en vaak doorslaggevend voordeel voor gebruikers die een speaker vaak met zich meenemen willen of deze in huis of op de werkplek regelmatig verplaatsen. Daar waar vroeger vaak werd gekozen voor een geluidssets op een vaste plaats, is de mobiele oplossing thans standaard.

Elk type Rockbox speaker

Een Rockbox speaker kopen houdt in dat je gaat kijken naar de verschillende types die er zijn. Vooral op het gebied van formaat is veel mogelijk. Zo zijn er hele kleine speakers die je gemakkelijk meeneemt op reis of naar het strand. Omdat je draadloos kunt luisteren kan je dan dus je smartphone of tablet als geluidsdrager gebruiken. Dit is een groot voordeel van de Rockbox bluetooth speaker. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om grotere modellen te kopen. Die zijn bijvoorbeeld goed voor gebruik in de woonkamer of de slaapkamer. Zeker ook omdat de Rockbox speaker er bekend om staat dat deze ook onder liefhebbers van mooie vormgeving hoge ogen gooit. Dit is dus ook een belangrijke factor om mee te wegen. In ons assortiment zitten nog meer merken die hierop inzoomen, maar de Rockbox speaker spring er toch tussen uit.

Kopen vanwege het design

Pilaren van entertainmentsystemen zijn velen een doorn in het oog. Anders is dat juist voor deze speakers. De fabrikant van Rockbox speakers heeft specifiek om dit probleem aan te pakken een belangrijk deel van de investeringen in de designafdeling gestopt. Het resultaat mag er dan ook zijn. De geluidsboxen zijn een flink stuk aantrekkelijker vormgegeven dan je tot nu toe gewend was van speakers. Zo kan dus de Rockbox speaker ook een belangrijk compromis zijn in een huishouden. Wanneer je van stevig geluid houdt maar je partner liever geen huiskamer vol speakers wilt, dan kunnen jullie met een Rockbox speaker allebei tevreden zijn. Dat kan natuurlijk net de doorslag geven wanneer een keuze gemaakt moet worden tussen een uit de kluiten gewassen geluidssysteem en een compacte, handige en vooral fraai ogende geluidsoplossing op basis van de bluetoothtechniek. Een extra voordeel is dat de Rockbox speakers letterlijk overal mee naar toe kunnen.

Draadloos gebruik van de Rockbox speaker

Wat naast het geluid en de vormgeving als derde argument om een Rockbox speaker te overwegen aangedragen kan worden, is het draadloze gebruik. Bedenk je eens hoeveel voordelen dit biedt. Niet alleen zijn de kabeltjes uit het zicht verdwenen, je hoeft zelfs geen kabelgootjes te plaatsen. Dat er geen draad meer aan te pas komt gaat bovendien ook nog eens niet ten koste van het geluid. Voor kleine speakers geldt dat ze daardoor ook gemakkelijk mee te nemen zijn en overal te gebruiken zijn. Voor de grotere Rockbox speakers die je in huis gebruikt geldt dat dit veel opties biedt op het gebied van indeling van het interieur. Als je iets wilt veranderen, dan hoef je geen rekening te houden met de speakers. Die kunnen immers gemakkelijk worden verplaatst. Ze hoeven immers niet meer binnen een bepaalde afstand van de radio of de Blu-rayspeler te staan.

Hoe te gebruiken

Dat de Rockbox speaker draadloos is, betekent natuurlijk wel dat er op een andere manier energie in gestopt moet worden. Er is immers wel iets nodig om de speaker zijn werk te kunnen laten doen. Daarom werkt deze op batterijen. De accu zit in het apparaat ingebouwd. Voor de meeste varianten geldt dat het volledig volladen van de accu tussen een halfuur en een uur duurt. Daar staat dan zes uur of meer aan gebruiksplezier tegenover. Zelfs wanneer je dus thuiswerkt en je hebt de hele dag muziek aan staan heb je er verder geen omkijken naar. Dit is een belangrijk voordeel dat de Rockbox speaker heeft ten opzichte van de concurrentie in de wereld van de speakers. Wanneer de speaker aan staat, dan zal een telefoon of laptop deze vanzelf herkennen en is de verbinding gemakkelijk te leggen. Je kunt er direct van genieten en er verder geen omkijken naar hebben.

Vragen en advies

Heb je vragen over een van onze producten zoals Rockbox speakers? Wens je nader advies bij het kiezen of heb je een meer technische vraag over een Rockbox speaker? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Uitstekend "Speaker setje besteld voor mijn computer. Snel geleverd en prima service." 9,4
Prima "Prima bluetooth speakertje gekocht voor op het strand. Leuke prijs, snelle levering." 9,5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links