Speakersets

Koop een stel boxen en sluit deze aan op je PC of laptop en je kunt genieten van goed geluid. Als je filmpjes of muziek op de interne boxen van je PC op laptop beluistert, dan valt het immers meteen op dat het geluid niet optimaal klinkt. Een speakerset heeft grotere luidsprekers, waardoor het geluid over een groter frequentiegebied wordt weergegeven. De grotere conus daarin, kan ook een veel hoger volume produceren. Kies je voor een combinatie met een aparte subwoofer, dan heb je ook een veel betere weergave van de bastonen. Bestel vandaag nog je speakerset en geniet morgen al van een veel betere geluidsweergave.

Betere geluidsweergave door een speakerset

Ben je ontevreden over de geluidsweergave van de ingebouwde luidsprekers in je PC of laptop en wil je een goede oplossing waarmee je echt kunt genieten van muziek, films en games? Koop dan een goede set. Deze heeft een ingebouwde versterker die het relatief lage geluidssignaal uit je PC of laptop boost (oppept) naar een veel hoger volume. Dit komt doordat de conussen in die combinatie een stuk groter zijn dan die in laptop of PC. Onder meer hierdoor wordt een groter laagfrequent frequentiegebied weergegeven en daarmee een breder spectrum. Zo komt het geluid veel beter over en klinkt natuurgetrouw. We verkopen verschillende de sets in verschillende prijsklassen en uitvoeringen. We leveren voordelige modellen die een goed stereogeluid geven, maar ook surround uitvoeringen waarmee je bij het kijken van een film jezelf in een bioscoop waant. Zoek je er een voor presentatie of feest? Wij leveren een complete combinatie met boxen, mengpaneel, microfoons, alle benodigde kabels en statieven.

Welke aanschaffen?

In plaats van de verschillende sets met elkaar te vergelijken, laten we veel liever de verschillende eigenschappen zien. Zo kun je aan de hand van je persoonlijke voorkeuren en budget zelf bepalen welke het beste bij jouw behoefte past. Je kunt ze onderscheiden in een aantal verschillende systemen. Een 2.0 speakerset bestaat uit twee boxen. Eén is voor het linker stereokanaal en de andere is voor het rechter stereokanaal. Afhankelijk van de uitvoering hebben beiden een ingebouwde subwoofer voor een goede lage tonen weergave. In één van beiden is een stereo audioversterker ingebouwd. De andere is een passieve box. Sluit deze aan op de audioversterker in de actieve wederhelft. Sluit de voeding van de versterker aan om deze van spanning te voorzien. Sluit daarna de ingang van de audioversterker aan op je laptop of PC. Zet de versterker nu aan en het volume ervan op de middenstand. Zet het geluidsniveau op je PC of laptop ook op de middenstand. Kies de muziek die je weer wilt geven en geniet van een volle en veel betere geluidsweergave.

Speakerset 2.1 met subwoofer

Wil je van muziek en Youtube filmpjes genieten dan is een 2.1 model een perfecte aankoop. Die bestaat uit drie boxen. Twee kleine satellietboxen voor het weergeven van het linker en rechter stereokanaal. De derde is de subwoofer, die de lage tonen weergeeft. Omdat het menselijke gehoor niet kan bepalen waar lage tonen vandaan komen, maakt het niet uit waar je de subwoofer opstelt. Doordat het menselijke oor wel de richting van de geluiden uit de satelliet luidsprekers kan onderscheiden, ontstaat de realistische illusie dat de satelliet boxen het gehele geluidsspectrum inclusief de lage tonen weergeven. Wees gerust, dit is een techniek die ook al jaren in grote zalen en bioscopen wordt gebruikt voor een super realistische geluidsweergave. Met een 2.1 set geniet je van een volle bassound en zit je letterlijk op de eerste rang! Een uitvoering met bluetooth is ideaal om hem draadloos met je laptop, smartphone of tablet te verbinden. Je kunt hem opstellen waar je wilt en op de bank met je laptop of tablet genieten van je favoriete muziek.

Surround sound 5.1

Bij het kijken naar een speelfilm is surround sound het summum. Bij surround sound 5.1 hoor je het geluid niet alleen van voren komen maar je zit - doordat het geluid van vijf kanten komt - midden in een complete movie experience. Een 5.1 surround luidsprekerset bestaat uit in totaal zes boxen. De midden front luidspreker wordt gebruikt voor het weergeven van dialogen van acteurs. De linker en rechter front speakers kun je hierdoor ver uit elkaar plaatsen zonder dat dit problemen geeft. De rear speakers of achterluidsprekers zorgen samen met de twee front speakers voor een ruimtelijke geluidsbeleving. Je hoort het geluid niet meer alleen van voren, maar door de 5.1 combinatie krijg je het gevoel dat je midden in de speelfilm zit. De zesde luidspreker is de subwoofer. Deze luidspreker is groter dan de andere vijf en verzorgt uitsluitend de basgeluidseffecten. Omdat het menselijk gehoor niet richtingsgevoelig is voor lage tonen, kun je de subwoofer op elke gewenste plaats neerzetten. Je kunt dus experimenteren en uitvinden welke plaatsing het beste resultaat geeft. Een subwoofer werkt vaak het meest optimaal als deze in de hoek van een kamer is opgesteld. Wij verkopen 5.1 sets met en zonder surround receiver.

Vragen en advies

Wens je nader advies bij het kiezen of heb je een meer technische vraag over een speakerset? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Uitstekend "Speaker setje besteld voor mijn computer. Snel geleverd en prima service." 9,4
Prima "Prima bluetooth speakertje gekocht voor op het strand. Leuke prijs, snelle levering." 9,5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links