Mini speakers

De vraag naar handige en makkelijk te transporteren boxen is de laatste jaren flink toegenomen. Sinds de introductie van de iPod in 2001 - en later de smartphone - is de manier waarop (en de plekken waar) we naar muziek luisteren totaal veranderd. Tegenwoordig hebben we de mogelijkheid om onze gehele muziekcollectie overal mee naartoe te nemen. Een mini speaker in combinatie met een mp3-speler of smartphone maken het mogelijk om waar je maar wilt met elkaar muziek te luisteren. De boxen in een klein en compact formaat zijn eenvoudig mee te nemen. Deze eigenschap is dan ook het grootste voordeel hiervan.

Aanschafargumenten

De voornaamste reden voor een mini speaker kopen is dat deze eenvoudig mee te nemen is. In de tijd van mp3-spelers en smartphones zijn we natuurlijk al gewend om onze muziek altijd bij ons te hebben. De songs kunnen we als digitale bestanden opslaan of als je toegang hebt tot het internet dan kun je tevens via een smartphone gebruikmaken van een streamingdienst om naar muziek te luisteren. In de meeste gevallen doen we dat met een koptelefoon op, maar wat als je met een groep vrienden bij elkaar zit en graag de muziek hardop wilt afspelen. Op die momenten komt een kleine luidspreker goed van pas. Deze box is zo klein dat je hem makkelijk in een zak van je jas of rugzak kunt steken en simpelweg tevoorschijn haalt als een moment zich voordoet waarop je graag de audio op je telefoon luid ten gehore wilt brengen. Dit kan ook door het volume van de luidsprekers op je smartphone zo hoog mogelijk te zetten, maar met een dergelijke speaker geniet je van een veel betere geluidskwaliteit, een hoger volume en groter bereik.

Aansluiting via 3.5 mm Jack, USB of bluetooth

De modellen in ons assortiment kunnen op verschillende manieren aangesloten worden op je smartphone of mp3-speler. De manieren waarop dit mogelijk is staan vermeld in de specificaties van de producten. Onder de noemer audio ingang staat bijvoorbeeld of het geluid overgedragen kan worden via 3.5 mm jack, USB of bluetooth. Een 3.5 mm jack aansluiting is zeer gemakkelijk te gebruiken. De stekker plug je eenvoudig in de audio uitgang van je muziekspeler waar ook een koptelefoon ingeplugd wordt. Het type met enkel deze aansluiting is vaak het goedkoopste. De mogelijkheid om de audio ingang met een mini-USB kabel aan te sluiten, betekent in de meeste gevallen dat in de box ook een geluidskaart ingebouwd is die zelf mp3-bestanden kan uitlezen en afspelen. Als laatste is er nog de mogelijkheid om de overdracht van audio naar de hier besproken luidspreker met bluetooth te regelen. Hierbij worden geen kabels aangesloten, maar wordt draadloos een audiosignaal overgebracht.

Goede geluidskwaliteit uit een mini speaker

Deze is dermate klein dat veel mensen zich af zullen vragen of je wel een goede geluidskwaliteit kunt verwachten uit de kleine box. Uiteraard zal het volume en de kwaliteit van het geluid nooit zo goed zijn als van een grote uitvoering, boxset of inbouwmodel, die allemaal ook via onze webshop verkrijgbaar zijn. Toch zal je verbaasd zijn over de geluidskwaliteit die een dergelijke box kan produceren, die zo klein is dat deze in je hand past. Dit is vooral verrassend omdat in de meeste gevallen het slechts om een enkele luidspreker gaat die de geluiden in het volledige hoorbare spectrum van een mens (20 Hz tot 20 kHz) voor zijn rekening neemt. Enkele vernuftige fabrikanten hebben het echter ook voor elkaar gekregen om een soundbar model te maken waarin tweeters en woofers geplaatst zijn en soms ook nog een ingebouwde subwoofer voor de lage bastonen. De goede geluidskwaliteit en zeker ook het volume van deze kleine box zal je zeker overtuigen.

Aparte categorie mini speakers met bluetooth

In de paragraaf met uitleg over de verschillende type aansluitingen voor de audio ingang, heb je al kunnen lezen over de mogelijkheid om een dergelijke box draadloos aan te sluiten met behulp van bluetooth. Deze technologie is zelfs noodzakelijk als je een moderne smartphone hebt waar de 3.5 mm jack aansluiting niet meer gebruikt wordt. Heb je bijvoorbeeld een iPhone 7, dan moet je een mini bluetooth uitvoering hebben om het gebruik van onhandige adapters te vermijden. Bekijk je het assortiment op deze pagina, dan zal je opvallen dat veel producten niet zijn uitgerust met deze draadloze technologie. Dit wil niet zeggen dat wij er geen zouden verkopen. Bluetooth is de audio aansluiting van de toekomst en de draadloze manier waarop een luidspreker aangesloten kan worden is zelfs zo populair, dat onze website een aparte categorie heeft voor modellen met bluetooth. Je moet in deze categorie wel goed de afmetingen in de specificaties bekijken, want niet alle varianten in het assortiment kunnen nog als mini speaker beschouwd worden. Uiteraard ligt dat ook aan de persoonlijke beleving en aan wat je met dit type wilt doen.

Vragen en advies

Wens je nader advies bij het kiezen of heb je een meer technische vraag over een mini speaker of geluidssysteem? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Uitstekend "Speaker setje besteld voor mijn computer. Snel geleverd en prima service." 9,4
Prima "Prima bluetooth speakertje gekocht voor op het strand. Leuke prijs, snelle levering." 9,5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links