Docking stations

Een docking station is een apparaat dat het mogelijk maakt om op zeer eenvoudige wijze twee elektronische apparaten met elkaar te verbinden. Hoor je tegenwoordig iemand de term gebruiken, dan is de kans groot dat zij hiermee een docking station voor een smartphone of tablet bedoelen. Door een mobiel toestel hierop te plaatsen kan het betreffende apparaat gebruikt worden voor het opladen ervan, maar ook voor het luisteren van muziek wanneer hij voorzien is van een ingebouwde speaker. Het is dus ook een prima oplossing om op een makkelijke manier naar de muziek van uw mobiele toestel te luisteren.

Docking station - speaker voor smartphone

Tegenwoordig luisteren veel mensen niet meer naar cd’s, cassettebandjes of de radio. In plaats daarvan dragen we die nu altijd bij ons op een mobiel toestel en kunnen we deze onder andere ten gehore brengen via dit apparaat hier. De verandering is in gang gezet toen Apple in 2001 de iPod introduceerde. Op dit minuscule apparaatje konden honderden mp3-bestanden gezet worden. De eerste mediaspeler zorgde vrijwel direct voor een revolutie en heeft de manier waarop we naar muziek luisteren compleet veranderd. Toen een paar jaar later de eerste smartphones op de markt kwamen, waren deze ook direct van de functionaliteit voorzien om als mediaspeler te fungeren. De laatste trend is het luisteren naar streaming portals via mobiele toestellen. Diensten als Spotify en Apple Music stellen je in staat om via een internetverbinding op ieder moment toegang te hebben tot een database met miljoenen verschillende liedjes. Wil je dit lekker luid afspelen dan heb je hiervoor een externe speaker nodig. De speaker van je telefoon levert namelijk geen beste geluidskwaliteit. Het hier besproken apparaat biedt dan uitkomst. Het is namelijk een makkelijk aan te sluiten speaker(set) voor je mobiele toestel.

Aandachtspunten bij een docking station

De meeste modellen voor mobiele toestellen kunnen verschillende functies vervullen. Zo kun je het apparaat bijvoorbeeld gebruiken voor het opladen van de accu en het makkelijk verbinden van de telefoon met een laptop of desktopcomputer. Muziek luisteren kan ook via een docking station. Hiervoor heb je er wel een nodig met een ingebouwde speaker. Wil je dat kopen, dan zijn er wel enkele aandachtspunten. De specificaties van vermogen en frequentie zijn voor iets minder van belang. Deze specificaties zijn meer van belang als high end speakers op een versterker worden aangesloten. In de specificaties van de verschillende producten op deze pagina wordt ook aangegeven voor welke smartphones deze geschikt zijn. Als jouw type hier tussen staat dan kun je ervan uitgaan dat het vermogen en de frequentie voldoende is om het maximale volume van de smartphone aan te kunnen. Of de geluidskwaliteit daarmee voldoende is, hangt uiteraard af van jouw persoonlijke kwaliteitsstandaard.

Audio ingangen en overige aansluitingen

Belangrijk zijn de audio ingangen en de overige aansluitingen. De audio ingang aansluiting is vooral van belang omdat deze bepaalt hoe de audio uitgang van een smartphone op de docking station kan worden aangesloten. Hier kan bijvoorbeeld een dock connector of 3.5 mm jack vermeld staan. Een dock connector is een adapter met dezelfde soort aansluiting als de kabel waarmee het opladen en het overdragen van bestanden voor een mobiel toestel gerealiseerd wordt. Voor een iPhone of iPad is dit een 30-pin connector of een Lightning connector. Voor de meeste Android apparaten is dit een micro USB connector. De 3.5 mm jack is de audiopin aansluiting waar de meeste koptelefoons mee worden aangesloten. Let ook op de soort voeding die voor een product staat aangegeven. Hier kan 230V (stopcontact) of USB vermeld staan. Handig is ook wanneer hij een accu heeft waardoor het mogelijk wordt om onderweg naar muziek te luisteren.

Onderweg naar muziek luisteren via de telefoon

Een smartphone nemen we vaak overal mee naar toe. Hierdoor heb je dus - ook wanneer je onderweg bent - de beschikking over de muziek, die je als mp3-bestanden op je telefoon hebt staan of die je door streaming af kunt spelen via Spotify. Je favoriete liedjes beluisteren kan via de ingebouwde speaker van je telefoon of met behulp van een headset. Soms is het echter ook leuk om in het bijzijn van een groep vrienden muziek vanaf je telefoon af te spelen. Bijvoorbeeld als je in de zomer met elkaar op een wei van de zon aan het genieten bent. Op die momenten komt het de sfeer ten goede als je hem op een docking station kunt zetten en de muziek met voldoende volume hoorbaar is door de speakers van het apparaat. Let wel op dat je hiervoor een uitvoering met accu nodig hebt. In het park of onderweg heb je namelijk niet altijd de beschikking over een stopcontact of computer waar je een USB kabel in kunt steken. Ook een powerbank kan een oplossing hiervoor zijn.

Vragen en advies

Heb je vragen over een van onze producten zoals een docking station. Wens je nader advies bij het kiezen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Uitstekend "Speaker setje besteld voor mijn computer. Snel geleverd en prima service." 9,4
Prima "Prima bluetooth speakertje gekocht voor op het strand. Leuke prijs, snelle levering." 9,5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links