Speakerdoek

Ben je op zoek naar een kwalitatief speakerdoek voor je geluidsinstallatie? Deze zijn niet meer weg te denken uit de muziekwereld. Ze bieden namelijk de perfecte bescherming voor je dure installatie en zorgen ervoor dat de apparatuur er netjes afgewerkt uitziet. Je kunt kiezen voor een uitvoering in allerlei verschillende kleuren, maar een zwart exemplaar is en blijft de klassieke keuze. Tijdens de zoektocht naar een goede uitvoering voor je luidsprekers is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Van het type materiaal tot het weefpatroon: het heeft allemaal invloed op de manier waarop de sound wordt weergegeven.

De functie van een speakerdoek

Tegenwoordig zijn de meeste boxen bekleed. Sommige mensen vinden het mooier om hun box zonder deze bekleding neer te zetten, maar een speakerdoek heeft wel degelijk een belangrijke functie. Deze zijn namelijk gemaakt om de techniek van je luidspreker te beschermen. Net als bij iedere andere soort techniek, bestaat deze uit verschillende kwetsbare onderdelen die optimaal moeten kunnen functioneren voor de beste sound. Dit maakt hem erg gevoelig voor schade. Wanneer het apparaat omvalt of per ongeluk aangestoten wordt, kunnen deze onderdelen al gebroken worden. Daarom wordt er vaak voor gekozen om hem te beschermen met een speakerdoek. Dit wordt aan de voorzijde over de box heen gespannen om zo alle kwetsbare onderdelen zo goed mogelijk te beschermen tegen ongelukjes. Daarnaast voorkomt dit ook enkele ongeziene problemen. Denk bijvoorbeeld aan de schade die stof aan kan richten. Kleine stofdeeltjes kunnen zich tussen de onderdelen nestelen, waardoor ze het geluid aan kunnen tasten maar op den duur ook voor defecten kunnen zorgen. Bekleding is dus een goede uitkomst voor iedereen die op zoek is naar een manier om zijn luidspreker op alle mogelijke manieren te beschermen.

Het materiaal

Het vinden van het juiste model kan een nauwkeurig klusje zijn. Het is bijvoorbeeld de moeite waard om te kijken naar het materiaal. Er zijn een aantal dingen waar het aan moet voldoen. Zo moet het materiaal op een goede manier geweven worden waardoor het sound wel op een pure en heldere manier er doorheen komt, maar stof en andere kleine deeltjes niet in de box kunnen komen. Het is belangrijk dat de onderdelen zijn blootgesteld aan de lucht, aangezien dit ervoor zorgt dat het geluid niet gedempt wordt. De stof moet dus los geweven worden met genoeg ruimte voor de sound. De ene stof laat geluid beter door dan andere soorten. Meestal is het verstandig voor synthetische materialen te kiezen. Een veel voorkomende versie is een exemplaar gemaakt van polyester. Dit materiaal is namelijk stevig en kan makkelijk in een specifieke vorm geweven worden. Dat is belangrijk, want een traditionele uitvoering bevat ontzettend veel kleine gaatjes om het geluid door te laten.

Extra opties

Wil je een speakerdoek kopen? Dan heb je meer dan genoeg opties om het precies naar jouw wens te laten maken. Een van de meest populaire manieren om het te personaliseren, is door het te laten bedrukken. Veel merken doen dit op hun beurt ook al door hun merknaam of logo erop te zetten. Je kunt de look van je box aanpassen aan je eigen voorkeuren door er een mooie afbeelding of je eigen naam op te laten drukken. Je kunt anderzijds of juist als aanvulling op voorgaande ook een exemplaar in een originele kleur uitzoeken. Het is mooi wanneer er qua uitstraling één geheel is tussen box en de installatie. Daarom is een speakerdoek zwart in de meeste gevallen. Dat geeft een mooi effect, maar het is mogelijk om de zwarte kleur in te ruilen voor grijs, wit of zelfs een andere modieuze kleur.

Vragen en advies

Wens je nader advies bij het kiezen of heb je een meer technische vraag over speakerdoek? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Uitstekend "Speaker setje besteld voor mijn computer. Snel geleverd en prima service." 9,4
Prima "Prima bluetooth speakertje gekocht voor op het strand. Leuke prijs, snelle levering." 9,5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links