Logitech speakerset

Luister je graag muziek op je computer of ben je dol op films en gamen? Dan is de geluidskwaliteit zeer belangrijk. De kwaliteit zorgt ervoor dat je optimaal kunt genieten van je lievelingsmuziek, -film of favoriete computerspel. Wel is het best even zoeken naar speakers van goede kwaliteit. Het aanbod aan speakers is tegenwoordig namelijk erg groot. Met een Logitech speakerset maak je altijd een goede keuze. Logitech speakersets staan bekend om hun goede kwaliteit en de diverse mogelijkheden.

Logitech speakerset: geniet van helder geluid

Voor een goed geluid mag een Logitech speakerset niet ontbreken. Logitech is een Zwitsers bedrijf dat al meer dan dertig jaar lang hardware van topkwaliteit levert. Het bedrijf is actief in meer dan honderd landen en werkt samen met allerlei wereldberoemde PC-fabrikanten. Logitech produceert onder andere toetsenborden, computermuizen en webcams. Ook de Logitech speakerset is een zeer geliefd product. Vanwege het zeer krachtige en heldere geluid maken veel mensen er gebruik van. Je kunt kiezen voor twee boxen zodat het geluid vanuit de computer of laptop optimaal versterkt wordt. Wil je een zuiver geluid, waarbij ook de lage tonen goed uit de verf komen? Dan zul je een Logitech speakerset nodig hebben met een subwoofer. Een subwoofer geeft tonen die onder de 80 Hz geven weer. Daardoor klinkt het geluid van de Logitech PC speakers kraakhelder. Een subwoofer voor Logitech computer luidsprekers wordt doorgaans aangeduid met de cijfers. 1.0, 2.0, 2.1 of 5.1. Het eerste cijfer betreft het aantal gewone speakers en het tweede cijfer geeft aan of er een subwoofer aanwezig is. Het maakt bijvoorbeeld deel uit van een 2.1 PC Luidspreker.

Vermogen en RMS van de Logitech speakerset

Wellicht denk je dat het geluid van een laptop minder goed klinkt dan die van een computer. Tot voor kort was dit inderdaad het geval. Dit kwam door het feit dat lage tonen zonder een klankkast niet goed klonken. Met een Logitech speakerset merk je echter geen verschil. De speakers hebben voldoende vermogen om ook lage tonen weer te geven. Dit staat in de technische wereld ook wel bekend als ‘headroom’. Meer headroom betekent een zuiverder geluid. Let bij het aanschaffen van een Logitech speakerset altijd op het vermogen. Daardoor weet je meteen hoe sterk de Logitech speakerset is. Alle specificaties van onze speakersets staan vermeld bij de productbeschrijving. Doorgaans wordt het vermogen aangeduid met ‘Root-Mean-Square’ (RMS). Dit geeft het effectieve vermogen van speakers weer en is de beste manier om speakers met elkaar te vergelijken. Soms zie je op de verpakking van een speakerset ook het aantal piekvermogen staan. Dit is net even wat anders dan RMS. Het piekvermogen geeft aan welk vermogen gehaald kan worden bij excessen. Dit is interessant bij livemuziek, als er in een keer een hard geluid door de speakers dreunt. Voor continue geluid als bij films, games en studiomuziek is dit niet zo relevant.

Verschillende aansluitingen

Een Logitech speakerset biedt diverse voordelen, waardoor je geen spijt krijgt van je aankoop. Zo is een Logitech speakerset erg eenvoudig zelf te installeren. Je hebt de keuze uit drie verschillende soorten aansluiting. Zo werken veel speakers met een 3,5 mm Jack kabeltje als hoofdaansluiting van de laptop, tablet of computer. Een andere optie is een USB aansluiting. In het verleden waren er voor computers veel kabels nodig. Gelukkig is dit dankzij de komst van een USB-kabel verleden tijd. Je hebt dan ook geen stopcontact meer nodig om de Logitech speakerset van stroom te voorzien. In plaats daarvan sluit je het eenvoudig aan op de USB-poort van je computer. Let er dan wel op dat de accu van bijvoorbeeld jouw laptop eerder leeg zal zijn, omdat deze zowel de computer als de speakers moet voorzien van stroom. Resultaat is wel dat elke ruimte zich vult met prachtige klanken die voortkomen uit films, games en muziek via de speakers.

Bekabelde of draadloze speakers

In de woonkamer of op de slaapkamer maken steeds meer mensen gebruik van speakers die worden aangesloten op een televisie, computer of muziekinstallatie. Je wilt natuurlijk alles uit muziek, films en games halen. Dan mag een perfect geluid niet ontbreken. In huis kies je dan voor een Logitech speakerset. Deze zijn betrouwbaar, geven een uitstekend geluid en kun je op diverse apparatuur aansluiten voor de beste klanken. Met een bekabelde verbinding heb je altijd gegarandeerd goed geluid. Maar mensen willen tegenwoordig ook vaker mobiel zijn met hun speakers. De thuisvariant van een Logitech speakerset is waarschijnlijk iets te groot om overal mee naartoe te nemen. Tegenwoordig zijn er ook speakers die via WiFi of bluetooth werken. Uiteraard heeft Logitech als een van de grotere namen in de wereld deze soort speakersets ook. Door hun compactheid en nog prille bestaan zul je merken dat de geluidskwaliteit minder zal zijn dat de Logitech speakerset die je thuis hebt staan. Dat mag de pret natuurlijk niet drukken. Je bent flexibel en mobiel met draadloze speakers. Handig als je op het strand of in het park gaat relaxen. Voor thuis is het advies om een Logitech speakerset aan te schaffen voor het beste geluid.

Overtuigd van een Logitech speakerset?

Als je overweegt om een speakerset te kopen om het beste geluid uit jouw muziek, films en games te halen, dan maak je met een Logitech speakerset een goede keuze. Logitech staat aan de top op het gebied van luidsprekers en door de tientallen jaren ervaring heeft het zich ontwikkeld tot een specialist in voornamelijk computeraccessoires. Naast het feit dat je met een Logitech speakerset zeer goed geluid zult ervaren, zijn deze sets qua design ook niet mis. Meestal in het zwart gekleurd zorgt zo’n Logitech speakerset voor een strakke en krachtige uitstraling. Geef je niet zo veel om zware tonen maar wil je wel dat het geluid vol klinkt? Dan volstaat het om een speakerset van Logitech te kopen die bestaat uit twee luidsprekers. Wil je echt alle tonen, vooral de zware tonen, kunnen horen en het geluid voelen? Dan kies je voor een ware beleving van muziek, films en games voor een Logitech speakerset met subwoofer. Gegarandeerd dat mensen jaloers zijn op jouw luidsprekers.

Vragen en advies

Kies de Logitech speakerset die je nodig hebt en geniet! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een Logitech speakerset? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links