Speaker beugels

Het kopen van een geluidsinstallatie is een hele investering en een speaker beugel hoort daarbij. Sommige speakers hebben een prachtig design waardoor je ze het liefste tentoon wilt stellen zodat iedereen ze kan zien. Het is daarom de moeite waard om de speakers een mooie plek in je woning te geven. Met een speaker beugel kan je dit voor elkaar krijgen. Dankzij deze beugels kan je je geluidsinstallatie een eigen plek aan de muur geven. Dit oogt strak en georganiseerd en maakt het bovendien gemakkelijk om de speaker schoon te maken. Er zijn allerlei verschillende speakerbeugels verkrijgbaar. Elke beugel past bij een specifiek type speaker qua maat en gewicht.

De functie van een speaker beugel

Je hebt net een dure nieuwe speaker gekocht en wilt deze een mooie plek in je woning geven, maar hoe doe je dat? Er zijn verschillende manieren waarop je een speaker kunt installeren, maar een speaker beugel is een van de meest veilige en nette opties. Een speaker ophangbeugel zorgt er namelijk voor dat je je speaker overal in een ruimte op kunt hangen. De beugel ondersteunt de speaker en is gemaakt van stevig materiaal dat je ervan verzekert dat de speaker geen kant op kan. Met een speaker beugel is het mogelijk om je luidsprekers rondom je televisie te bevestigen, maar je kunt er ook voor kiezen om een surround systeem rondom je bank te installeren. Daarnaast zijn deze beugels vaak ook geschikt om je speaker aan het plafond te bevestigen. Een bijkomend voordeel van een speaker muurbeugel is dat je in staat bent om de speaker gemakkelijk te verstellen wanneer je dat wilt. Deze beugels hebben namelijk een draaisysteem waarmee het mogelijk is om de richting van de speaker te veranderen. Zo kan je hem bijvoorbeeld op de bank richten wanneer je televisie kijkt, of de andere kant op draaien om muziek af te spelen tijdens een feestje.

Hoe bevestig je een speaker beugel?

Het is ontzettend belangrijk om je speaker beugel op een goede manier te bevestigen. Je wilt natuurlijk dat de speaker muurbeugel perfect op zijn plek blijft zitten. Dit zorgt ervoor dat de speaker beugel veilig is en dat je dure apparatuur niet onverhoopt op de grond valt. De eerste vraag die je jezelf moet stellen is: waar ga ik mijn speaker beugel plaatsen? Het gewicht van de speaker kan bepalend zijn voor de plek waar je de beugel op kunt hangen. Een erg dunne muur is meestal niet geschikt voor een speaker met een gewicht van 50 kilo. Heb je slechts een paar kleine speakers die niet meer dan een paar kilo wegen? Dan kan je de speaker beugel vrijwel overal ophangen waar je maar wilt. Zo is het mogelijk om ze rondom je televisie te plaatsen of aan het plafond te hangen. Een speaker beugel is altijd voorzien van een bevestigingssysteem. Met een aantal schroeven en bouten is het mogelijk om de beugel gewoon aan de muur te bevestigen. Voor een grotere speaker beugel kan het noodzakelijk zijn om een boormachine te gebruiken, aangezien deze beugels een goede verankering nodig hebben om het grote gewicht van de speaker te dragen.

Het juiste exemplaar voor jouw speaker

Ben je van plan om een speaker beugel te kopen? Dan is het belangrijk om een exemplaar uit te zoeken dat echt goed bij jouw luidspreker past. Er zijn namelijk allerlei verschillende exemplaren verkrijgbaar die ook weer verschillende kwaliteiten en specificaties hebben. Een van de belangrijkste zaken om op te letten tijdens je aankoop is het maximale draaggewicht van de speaker beugel. Dit bepaalt of de beugel je speaker kan dragen en dus veilig is om te gebruiken. Zorg er dus voor dat je weet wat het gewicht van je speaker is, want wanneer je een speaker van dertig kilo hebt zal je een totaal andere speaker beugel nodig hebben dan voor een speaker van slechts twee kilo. Een ander aspect om rekening mee te houden, is de draaihoek van de speaker beugel. Het kan namelijk zo zijn dat je je speaker wilt kunnen draaien en verstellen terwijl hij op de beugel gemonteerd is. Een speaker beugel met een grotere draaihoek maakt het mogelijk om de speaker zo vrij mogelijk te bewegen. Ben je dus van plan om de speaker beugel op een lastig bereikbare plek te monteren? Kies dan voor een exemplaar dat je goed kunt draaien en verstellen.

De voordelen

De aanschaf van een speaker beugel brengt meerdere voordelen met zich mee. Een van de belangrijkste redenen waarom je zou moeten investeren in een van deze beugels is om ruimte te besparen. Vooral wanneer je een home cinema set in huis hebt, zal je veel verschillende speakers rondom je televisie en bank hebben staan. Vooral in kleine ruimtes kunnen deze speakers ongewenst veel ruimte in beslag nemen. In dat geval is het heel erg fijn wanneer je deze speakers aan de muur kunt bevestigen met behulp van een speaker beugel. Een bijkomend voordeel is dat de ruimte veel netter en georganiseerder oogt. Alle speakers hebben namelijk een vaste plek aan de muur. Vind je het erg belangrijk dat het geluid van je luidspreker zo helder en puur mogelijk is? Dan is een speaker beugel ook een echte uitkomst. Sommige mensen kiezen er namelijk voor om een speaker te plaatsen in een kast of op een tv-meubel. Het nadeel hiervan is dat een kast kan gaan trillen vanwege het geluid dat de speaker produceert. Dit zorgt ervoor dat het geluid verstoord wordt. Met een speaker beugel heb je helemaal geen last van dit probleem omdat de beugel stevig bevestigd is.

Vragen en advies

Heb je vragen over een van onze producten zoals een speaker beugel. Wens je nader advies bij het kiezen of heb je een meer technische vraag over een speaker beugel? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links