Speaker beugels

Het kopen van een geluidsinstallatie is een hele investering. Sommige boxen hebben een prachtig design waardoor je ze het liefste tentoon wilt stellen zodat iedereen ze kan zien. Het is daarom de moeite waard om ze een mooie plek in je woning te geven. Met een speaker beugel kan je dit voor elkaar krijgen. Dankzij deze kun je je geluidsinstallatie een eigen plek aan de muur geven. Dit oogt strak en georganiseerd en maakt het bovendien gemakkelijk om de luidspreker schoon te maken. Er zijn allerlei verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Elke uitvoering past bij een specifiek type luidspreker qua maat en gewicht.

De functie van een speaker beugel

Je hebt net een dure nieuwe luidspreker gekocht en wilt deze een mooie plek in je woning geven, maar hoe doe je dat? Een ophangmodel zorgt ervoor dat je je box overal in een ruimte op kunt hangen. Deze is gemaakt van stevig materiaal dat je ervan verzekert dat de box geen kant op kan. Daarnaast zijn ze vaak ook geschikt om je luidspreker aan het plafond te bevestigen. Een bijkomend voordeel van een muurmodel is dat je in staat bent om de box gemakkelijk te verstellen wanneer je dat wilt. Ze hebben namelijk een draaisysteem, waarmee het mogelijk is om de richting te veranderen. Zo kan je hem bijvoorbeeld op de bank richten wanneer je televisie kijkt, of de andere kant op draaien om muziek af te spelen tijdens een feestje.

Het juiste exemplaar

Er zijn allerlei modellen verkrijgbaar die ook weer verschillende kwaliteiten en specificaties hebben. Een van de belangrijkste zaken om op te letten tijdens je aankoop is het maximale draaggewicht. Dit bepaalt of hij je box kan dragen en dus veilig is om te gebruiken. Een ander aspect om rekening mee te houden, is de draaihoek. Een speaker beugel met een grotere draaihoek maakt het mogelijk om de luidspreker zo vrij mogelijk te bewegen. Ben je dus van plan om hem op een lastig bereikbare plek te monteren? Kies dan voor een exemplaar dat je goed kunt draaien en verstellen.

De voordelen

De aanschaf brengt meerdere voordelen met zich mee. Een van de belangrijkste redenen waarom je erin zou moeten investeren is om ruimte te besparen. Vooral wanneer je een home cinema set in huis hebt, zal je veel verschillende luidsprekers rondom je televisie en bank hebben staan. Vooral in kleine ruimtes kunnen deze ongewenst veel ruimte in beslag nemen. In dat geval is het heel erg fijn wanneer je deze aan de muur kunt bevestigen. Een bijkomend voordeel is dat de ruimte veel netter en georganiseerder oogt. Sommige mensen kiezen ervoor om een box te plaatsen in een kast of op een tv-meubel. Het nadeel hiervan is dat een kast kan gaan trillen vanwege het geluid dat de speaker produceert. Dit zorgt ervoor dat het geluid verstoord wordt. Met een beugel heb je helemaal geen last van dit probleem.

Vragen en advies

Wens je nader advies bij het kiezen of heb je een meer technische vraag over een speaker beugel? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Uitstekend "Speaker setje besteld voor mijn computer. Snel geleverd en prima service." 9,4
Prima "Prima bluetooth speakertje gekocht voor op het strand. Leuke prijs, snelle levering." 9,5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links